fbpx


OVER ONS

Even voorstellen

Wij zijn Tim Bellekom en Edwin Brooshooft. Wij kennen elkaar sinds de tweede klas van een middelbare school in Wassenaar. Sindsdien zijn we altijd goede vrienden gebleven.

Tim woont in Wassenaar en is op dit moment bezig met de HBO studie PABO (leerkracht basisonderwijs).

Edwin woont in Voorschoten en werkt bij de brandweer in Rotterdam. Daarnaast is hij lid van de vrijwillige brandweer in Voorschoten.

Eind 2018 realiseerden we Escape Room ‘INFERNO’ aan de Wethouder D. Ouwehandstraat in Katwijk aan Zee.

Escape Room ervaring

Escape rooms zijn een relatief nieuw begrip in de wereld. De eerste Escape Room van Nederland opende pas kort geleden in 2013. Het fenomeen is sindsdien bezig aan een stevige opmars. Wij speelden onze eerste Escape Room in 2014. Samen met 2 andere vrienden (Dennis en Tim) hebben we inmiddels rond de 35 Escape Rooms van binnen gezien.

Nieuw idee: spanning en beleving

Begin 2018 dronken we in de Leidse binnenstad een biertje in de kroeg. We hadden die middag een Escape Room gespeeld en praatten nog wat na over wat we hadden meegemaakt. Tijdens deze borrel kwamen we op het idee om zelf een Escape Room te ontwikkelen.

De nadruk moest daarbij volgens ons komen te liggen op meer spanning en beleving. En met welk thema kun je meer spanning opvoeren dan in een Escape Room waar brand is? Hoe spannend zou het zijn als je niet moet ‘escapen’ van het vuur, maar in de huid kruipt van iemand die het gevaar juist opzoekt?

INFERNO

Wat begon als een wild idee in een Leidse kroeg, is uitgegroeid tot ‘INFERNO’. Met deze nieuwe Escape Room-belevenis heeft iedereen de mogelijkheid om een keer in de schoenen te staan van een echte brandweerheld. A day in the life of heroes.